3 produse, 50.00lei
Ingrediente:
Ulei din seminte de rapita, presate la rece, nerafinat.
Descriere:
Ingredientele provin 100% din agricultura biologica.
Un conţinut ridicat de acizi simpli nesaturaţi împreună cu un amestec echilibrat de acizi linol nesaturaţi compun un ulei valoros pentru organism. Uleiul de rapiţă curat RAPUNZEL este relativ rezistent la căldură, dar temperaturile ridicate la prăjit şi rotisat trebuiesc evitate.
Întrebuinţare:
Ulei alimentar multilateral pentru salate, pentru gătit de legume şi alte mâncăruri.
Fin și versatil
Origine și fabricare:
Rapița(Bassica napus) aparține familiei cruciferelor la fel ca și varza. Încă de acum 4000 de ani rapița este cultiva ca o legumă in estul Asiei. În secolele trecute rapița nu era folosit ca un aliment ci ca și combustibil. De când se cultivă soiurile de rapiță fară acid erucic în componență, uleiul de rapița pentru gătit a devenit tot mai îndrăgit. Astăzi rapița este una dintre cele mai importante plante folosite pentru ulei din centrul si estul Europei. Datorită distanțelor reduse, sâmburii de rapiță sunt aduși spre prelucrare imediat după recoltare. Odată ajunși în fabrici aceștia sunt spălați cu grijă și apoi presați gentil la rece, fară acțiunea unei surse externe de căldură.
Important:
Uleiul de rapiță are o componență de acizi grași asemănătoare cu cea a uleiului de măsline. Uleiul de rapiță are insă un conținut mai înalt de acizi grași simpli nesaturați, care impreună cu amestecul echilibrat de acizi grași multiplu nesaturați precum acidul linolic și acidul linoleic, fac din acest ulei unul prețios pentru organism. Uleiul de rapiță Rapunzel este datorită gustului său fin și al ansamblului de acizi grași un ideal “Allround- ulei de gătit”. Chiar dacă este un ulei relativ rezistent la căldură, ar trebui evitate temperaturile ridicate atât la coacere cât și la prajire.
Tipps:
– Pesto de arpagic;
– Sosuri cu verdețuri
Greutate | 500 g |
---|
Recenzii
Nu există încă recenzii.