Blog

Pericolul din iarbă: căpușele

De când a dat firul ierbii auzim numai despre cazuri de mușcătură de căpușe. Parcă miliarde de căpușe și-au propus să se înfrupte din sângele nostru.Căpușele apar de primăvara și până toamna târziu, sunt ființe parazite hemofage (se hrănesc cu sângele animalelor vii), parazitând animalele și omul atunci când au ocazia. Căpuşele se pot prinde la om în jurul urechilor, păr, la cap, la buric, subbraţ, în spatele genunchilor, între picioare, la talie.

Există foarte multe specii de căpușă,

Citeste continuarea
Luna Mai- o lună a naturii

Luna Mai- o lună a naturii

    “Mai e rai” zice o vorbă veche. Şi nu degeaba, căci acum florile înveselesc fiecare colţișor de natură. Luna mai, denumită popular și “Florar” este o lună a ierburilor, o lună plină de prospețime și culoare. Se manifestă printr-o explozie de vegetație, copacii prind culoare și viață datorită frunzelor și florilor, iar muncile agricole se intensifică. Se consideră că în luna lui “Florar”,

Citeste continuarea
Alergiile de primăvară

Este primăvară! În sfârșit ne bucurăm de vremea mai frumoasă și de zilele mai lungi, însă primăvara multe persoane se plâng că strănută, le curge nasul, au ochii roșii și înlăcrimați sau îsi simt gâtul inflamat. Aceste semne indică prezența unei alergii, adică o reacție inflamatoare anormală sau o sensibilitate acută a organismului față de anumite substanțe numite alergene.

 Care sunt cauzele unei alergii?

Responsabili de producerea alergiilor sunt polenul florilor și praful.

Citeste continuarea
Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor

Înălțarea Domnului – Ziua Eroilor

Înălțarea Domnului este prăznuită la 40 de zile după Înviere, în Joia din săptămâna a VI-a, după Paști. Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 și 2001, sărbătoarea Înălțării Domnului a fost consacrată ca Zi a Eroilor și sărbătoare națională bisericească. În această zi, în toate bisericile din țară și străinătate se face pomenirea tuturor eroilor români căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de lupta pentru credință,

Citeste continuarea
Beneficiile consumului de căpșuni

Căpșunile sunt foarte gustoase și au puține calorii. Astfel, cura de căpșuni are rolul de a ne menține sănătoși și, mai mult decât atât, consumul acestora nu îngrașă. Aproximativ 150 de grame de căpșuni conțin doar 50 de calorii.

Prețioasele proprietăți ale căpşunilor

Bogate în vitamine.Acestea au o mulțime de vitamine precum C, E, B1, B2, B6, K, PP, conțjn și acid folic, fier,

Citeste continuarea
Kaki, fructul zeilor

Kaki, fructul zeilor

Kaki este un fruct comestibil ce provine de la un număr mare de specii de copaci din genul Diospyros. Cel mai cultivat soi al acestui copac este Diospyros kaki, care este considerat soiul oriental ori japonez. Kaki este un fruct de culoare portocalie, asemănător ca formă roșiei, cu un gust foarte plăcut și cu un conținut nutrițional bogat și sănătos.

Cuvântul Diospyros provine din cuvintele grecești „dios” și „pyron”. Este o etimologie populară,

Citeste continuarea
Sistemele de aer condiţionat şi poluarea de interior

 În ultimii 20-30 de ani s-a modificat stilul de viaţă, ceea ce a condus la modificarea mediului ambiental din interiorul locuinţelor sau la locul de muncă. Astfel mediul din interior, prin sistemele de aer condiţionat moderne constituie în prezent o sursă de alergeni şi substanţe toxice.

Dezvoltarea industrială şi schimbarea stilului de viaţă a condus şi la o modificare a mediului ambiant, nu numai cel exterior, ci şi cel din interior.

Citeste continuarea
Diabetul zaharat

Diabetul zaharat

       Conform statisticilor făcute publice de Organizația Mondială a Sănătății, diabetul afectează peste 347 de milioane de persoane la nivel mondial. Numărul persoanelor cu diabet este în creștere și se estimează că până în anul 2030 va ajunge la 552 milioane.De cele mai multe ori, diabetul este descoperit întâmplător, deoarece pacienții nu conștientizează existența bolii timp îndelungat.

Diabetul zaharat reprezintă o boală cronică gravă, cu o frecvență mare în populație şi cu o evoluție severă mai ales în stadiile avansate.

Citeste continuarea
Astenia de primăvară: Cauze, simptome și remedii

Primăvara este sezonul în care majoritatea oamenilor se simt slăbiți și obosiți. Lipsa de energie, amețeala, tensiunea musculară și lipsa poftei de mâncare, sunt doar câteva dintre simptomele asteniei sau oboselii de primăvară. Cuvântul “astenie” provine din limba greacă și înseamnă “fără vlagă”. Astenia de primăvară este caracterizată de senzația de slăbiciune, de lipsa de energie și debutează odată cu instalarea primăverii. Astenia de primăvară vine la pachet cu o serie de alte simptome neplăcute,

Citeste continuarea
Răceală, gripă sau viroză? Cum facem diferența.

Nas înfundat, usturime în gât și febra – simptome cu care toți ne-am confruntat la un moment dat, însă fără să știm dacă este vorba de o simplă răceală, gripă sau o viroză de sezon. Care este diferența între aceste boli și mai ales cum le putem trata? Deși la prima vedere pot avea manifestări asemănătoare, aceste 3 tipuri de afecțiuni impun remedii diferite pentru tratarea acestora.

Un nou anotimp, o altă afecțiune ’’Perioada anului și condițiile meteorologice specifice pot influență semnificativ tipurile de afecțiuni care pot apărea.

Citeste continuarea
  • Transport gratuit in Ploiesti
  • Telefon: 0746.216.034
  • Livrare 24/48 h
  • Produse Certificate
Cosul tau de cumparaturi
Subtotal: 0.00lei  (0 produse)
Coșul tău de cumpărături este gol
Start Shopping!
X