Blog

Glutamatul ,,arde” neuronii

Glutamatul se foloseşte cel mai mult în alimentele fabricate artificial şi în semipreparate gen supe
concentrate, sosuri, condimente, mezeluri, îngheţaţă, budinci, etc. Rolul este de a da impresia creierului că acel aliment este foarte gustos (o păcăleală).

Dar asta nu este totul… Glutamatul se întâlneşte şi în alimente naturale. Cele mai mari concentraţii de glutamat se găsesc în drojdie, ciuperci, roşii, brânzeturi şi extracte vegetale. De aceea, unele semipreparate pot conţine valori periculos de mari de glutamat fără a fi “aditivate” cu E621.

Citeste continuarea
Când introducem legumele şi carnea în hrana copiilor

După vârsta de şase luni, în alimentaţia copilului, pe lângă lapte, trebuie introduse şi alte alimente.

Pentru început, vor fi introduse legumele, treptat, câte una singură pe parcursul câtorva zile. Copiii au, în mod natural, atracţie pentru alimentele cu gust dulce, de aceea este important ca diversificarea alimentaţiei să înceapă cu introducerea legumelor.

Spanacul, morcovii, păstăile verzi, dovleacul fără coajă, partea albă a prazului – sunt doar câteva exemple de legume uşor de digerat (mai uşor de digerat decât legumele bogate în fibre,

Citeste continuarea
CALITĂŢILE NUTRITIVE ALE LEGUMELOR ŞI ZARZAVATURILOR

Leguminoasele uscate sunt valoroase pentru conţinutul lor mare de proteine şi glucide (mazărea, fasolea, lintea, năutul) sau proteine şi lipide (soia). Totodată, proteinele din leguminoase au o mare solubilitate în apă. Aminoacizii esenţiali, cu excepţia triptofanului se află în soia într-o concentraţie mai mare decât în carne, fracţiunea solubilă a proteinelor conţinând 86% globuline, 8% albumine, 6% azot neproteic. De asemenea, lipidele din soia au o proporţie ridicată de acizi graşi nesaturaţi (85%), monosaturaţi (35%) şi polisaturaţi (50%).

Citeste continuarea
Prăjitură cu nucă și cafea

Pentru blat:
– 6 ouă;

1 plic de vanilie;

150 g zahăr praf;

150 g nucă prăjită şi măcinată;

35 g făină;

1 praf de copt;

1-2 linguri de zeamă de lămâie.

Pentru cremă:
– 250 g unt; 200 g zahăr praf;

3 plicuri de cafea nes;

2 gălbenuşuri;

75 g nucă prăjită şi măcinată sau tăiată în bucăţi mici.

Citeste continuarea
PREBIOTICELE, esenţiale pentru o digestie bună

Fibrele nedigerabile (prebioticele) din unele alimente asigură un mediu optim pentru dezvoltarea sau activitatea unui număr de  microorganisme care constituie microflora intestinală normală a colonului, îmbunătăţind starea de sănătate a organismului.

O alimentaţie echilibrată, care să conţină şi cantităţi suficiente de fibre nedigerabile, asigură menţinerea unei microflore intestinale normale la nivelul tubului digestiv. O alimentaţie cu cantităţi insuficiente de fibre explică apariţia disbacteriozelor intestinale, care se manifestă prin balonări, formare în exces de gaze,

Citeste continuarea
Abecedarul proteinelor – funcționalitate și surse de obținere a acestora proteinelor

Proteinele, datorită multitudinii de funcționalități cum ar fi solubilitatea, vâscozitatea, legarea la apă, emulsionarea, gelificarea, coeziunea, spumarea și elasticitatea, au un impact specific asupra sistemelor alimentare.

Acestea sunt folosite în industria cărnii și a peștelui, supe și sosuri, dressing-uri, topping-uri, produse de panificație, băuturi și multe alte formulări alimentare.

Proteinele intră în componenţa tuturor celulelor vii îndeplinind numeroase roluri, multe dintre ele fundamentale, aşa cum sunt cele energetice, structurale şi plastice.

Citeste continuarea
Care ulei pentru prăjire păstrează cei mai mulți nutrienți și produce cantitatea cea mai mică de acrilamidă?

Producătorii preferă uleiurile vegetale mono-nesaturate pentru prăjirea cartofilor – dar care dintre ele sunt cele mai bune la conservarea nutrienților din cartofi și la menținerea la minimum a nivelului acrilamidei?

Potrivit Food Navigator, dacă uleiul folosit la prăjire de producători este „proaspăt” sau a fost reutilizat și reîncălzit, nu influențează numai calitățile uleiului însuși, ci și substanțele nutritive care se păstrează în cartofii prăjiți, ne arată rezultatele unui nou studiu realizat de un grup de oameni de știință portughezi și spanioli,

Citeste continuarea
Un super fructul din Tibet – Goji

Datorită conţinutului foarte ridicat de vitamine, minerale şi alte substanţe vitale GOJI menţine şi întăreşte sistemul imunitar, creşte nivelul de energie al organismului, ajută la menţinerea sănătăţii şi prevenirea bolilor.

Denumit şi fructul longevităţii,este o adevărată comoară a anaturii. În regiunile din Hymalaya şi Tibet, unde GOJI creşte şi se cultivă de peste 2500 de ani, nu este neobişnuit ca un om să trăiască peste 100 de anifără probleme de sănătate şi să aibă o viaţă împlinită.

Citeste continuarea
Tratamente naturale pentru boli virale ale copilăriei

Bolile virale ale copilăriei sunt: varicela, pojarul, oreionul, rubeola. Acestea prezintă diferite simptome, însă tratarea lor acasă este aceeaşi pentru toate. Primul lucru care trebuie făcut în momentul în care suspectaţi posibilitatea existenţei acestei boli la copilul dumneavoastră este să apelaţi la un medic pentru a vă asigura că nu ea e vorba de altceva mai grav şi pentru a preveni apariţia complicaţiilor. Cum distingem aceste boli, unele asemănătoare ca şi simptome?

Varicela sau vărsatul de vânt este o boală răspândită la majoritatea copiilor nevaccinaţi.

Citeste continuarea
Ghiveci de crap

Ghiveci de crap

Ingrediente:

– un crap de un kilogram;

– trei linguri de untdelemn;

– o ceapă;

– un morcov;

– un pătrunjel;

– o ţelină;

– două linguri de bulion sau patru roşii;

– 150 de grame de mazăre;

– 150 de grame de fasole verde;

– şase boabe de piper;

– sare.

Mod de preparare:

Peştele se curăţă,

Citeste continuarea
  • Transport gratuit in Ploiesti
  • Telefon: 0746.216.034
  • Livrare 24/48 h
  • Produse Certificate
Cosul tau de cumparaturi
Subtotal: 0.00lei  (0 produse)
Coșul tău de cumpărături este gol
Start Shopping!
X