Ne pare rau, cosul de cumparaturi este gol.
Ingrediente:
600-700 gr. carne de tocat, 2 ouă, 2 felii de pâine mai veche, ¼ varză proaspată, 1 ceapă, 3 linguri ulei, sare, piper, verdeaţă.
Preparare:
Se trec prin maşina de tocat: carnea, varza, ceapa şi pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine. Se amestecă apoi cu gălbenuşurile, verdeaţa tocată fin, se potriveşte de sare şi piper, iar la urmă se adaugă albuşurile bătute spumă. Se alege o cratiţă potrivită, se unge cu ulei şi se toarnă compoziţia. Deasupra se netezeşte, se unge cu ulei şi se pune la cuptor la foc potrivit. Când capătă o coajă rumenă şi frumoasă, budinca este gata.
Servire:
Se serveşte aşezată felii pe un platou, cu garnitură de cartofi şi salată verde.
Lasă un răspuns