Cum ne putem da seama că mierea pe care o cumpărăm este de calitate

Cum ne putem da seama că mierea pe care o cumpărăm este de calitate

Cel mai sigur indiciu este greutatea. O sticlă de un litru ar trebui să aibă 1,450 kg miere. Cam asta e densitatea mierii faţă de apă. Apoi este gustul, dar gustul mai poate înşela. Există mieri drese cu zahăr fiert cu plante, din care lipseşte polenul. Urmele de polen din miere sunt un indicator categoric al plantelor din care provine mierea, dar numai specialiştii cu aparatele lor pot depista dacă mierea e falsificată. Apoi, e important de ştiut, mierea cristalizează. Dacă sunt cristale mari, ca sarea grunjoasă, mierea e bună, dar a avut cam prea multă apă, deci albinele n-au mutat-o de suficiente ori din celulă în celulă, prin urmare, nu i-au adăugat suficiente enzime.

Mierile bine vânturate sunt mai onctuoase, au cristale mai mici, mai finuţe. Nu ar trebui cumpărată mierea care stă pe tarabe în plin soare. Aceea are cu 40% mai puţine calităţi. Mierea este creată de albine la întuneric, ea nu trebuie expusă luminii solare, ci doar la lumina încăperii şi la o temperaturã constantă, ce nu depăşeşte sub nici o formă 40 de grade. Unii stupari ştiu că oamenii se feresc de mierea zaharisită, fiindcã suspectează că e fãcută cu zahăr. Nimic mai fals. Totuşi, ca să-şi vândă mai bine marfa, ei o fierb la 90 de grade, ca să nu mai cristalizeze. Ca gust, devine un pic mai bună, dar pierde enorm în calitate. La acea temperatură toate enzimele sunt distruse, mierea rămâne doar un zahăr lichid. De aceea, mierea nu se pune nici în ceaiul fierbinte. Toate mierile bune zaharisesc după câteva luni, deci dacã vreţi sã fiţi sigur că luaţi o miere naturală, cumpăraţi una zaharisită. O altă metodă de a testa mierea este întoarcerea borcanului cu fundul în sus. Înăuntru trebuie să se creeze o bulă de aer în formă de pară.

Dacă bula urcă repede spre fundul borcanului, înseamnă că este o miere cu multă apă în ea, deci nevânturată suficient. Bula trebuie să urce lent, ceea ce arată că mierea este coaptă, maturată, bună de consum şi vânturată natural, de către albine, deci culeasă când fagurii au fost căpăciţi pe trei sferturi. Uneori, stuparii, pentru a grăbi producţia, recoltează mierea înainte sã fie căpăciţi şi o scot la soare în butoaie să mai evapore din apă, pentru a elibera fagurii mai repede, pentru o nouă miere. Mierea obţinută astfel este mai lichidă şi foarte săracă în enzime.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Transport gratuit in Ploiesti
  • Telefon: 0746.216.034
  • Livrare 24/48 h
  • Produse Certificate
Cosul tau de cumparaturi
Subtotal: 264.50lei  (19 produse)
Ardei chili Cayenne macinat lebensbaum
1 x 13.50lei
Tagliatelle cu spanac Petras Bio
1 x 9.00lei
Mints Drajeuri cu Ghimbir Rapunzel
1 x 10.00lei
Sapun solid ecologic pentru scos pete Sodasan
1 x 10.00lei
Suc BIO de coacăze negre, Aronia Original
1 x 35.00lei
Cardamom Sonnentor
1 x 13.00lei
Miere Poliflora Vlaicu
1 x 22.00lei
Sare Condimentata pentru Gratar Sonnentor
1 x 8.50lei
Bautura De Orez Cu Migdale Bio Naturalia
1 x 8.50lei
Worm End - Star International Med
1 x 27.00lei
Băutură ecologică natur de migdale, fără zahăr, Ecomil
1 x 19.00lei
Zahar din flori de cocos, Trendavit
1 x 10.50lei
Cafea Verde cu ghimbir Adio grasime
1 x 17.00lei
Suc Bio de Morcovi, Polz
1 x 14.00lei
Apa de Cocos BIO, Cocomi
1 x 8.00lei
Biscuiti Crocanti cu Susan si Rosmarin Gustoni
1 x 10.00lei
Tiger Stick - Baton cu lapte integral Rapunzel
1 x 4.00lei
Gem de Afine - fara zahar - Sonnentor
1 x 17.00lei
Napolitane cu crema de alune Gustoni
1 x 8.50lei
Subtotal: 264.50lei
Vezi coșCheckout
X
http://raidnatura.ro/xena-diadiktyaka-kazino-choris-taftopoiisi-gia-ellines-paiktes-to-2025/