Ne pare rau, cosul de cumparaturi este gol.
Datorită conţinutului foarte ridicat de vitamine, minerale şi alte substanţe vitale GOJI menţine şi întăreşte sistemul imunitar, creşte nivelul de energie al organismului, ajută la menţinerea sănătăţii şi prevenirea bolilor.
Denumit şi fructul longevităţii,este o adevărată comoară a anaturii. În regiunile din Hymalaya şi Tibet, unde GOJI creşte şi se cultivă de peste 2500 de ani, nu este neobişnuit ca un om să trăiască peste 100 de anifără probleme de sănătate şi să aibă o viaţă împlinită.
Cum se consumă GOJI?
Cu numai un pumn mic de GOJI (10-30 grame) vă asigură necesarul zilnic de vitamine şi nutrienţi. Se poate consuma fără restricţii şi în cantităţi mai mari, sub formă de fructe uscate, sau amestecate cu iaurturi, muesli, cereale, etc. – sub formă de suc sau de ceai. Datorită gustului dulce – acrişor şi copiii consumă GOJI cu plăcere.
Efectele benefice ale fructelor
GOJI
Ce conţine Goji?
Fruct uscat goji
Ce conţine mai mult betacaroten decât morcovii, mai multă vitamina C decât portocala şi mai mult fier decât o friptură?
Răspunsul este goji, fructulminune care contrazice recordurile naturale de până acum.
Cercetările moderne redescoperă adevăruri cunoscute de locuitorii Tibetului de mii de ani. Fructele goji reunesc ingredientele cu cele mai multe substanţe nutritive din lume, elemente care nu se regăsesc în alt fruct sau aliment. Goji are cel mai mare conţinut de betacaroten din toate fructele şi legumele cunoscute, ceea ce înseamnă o putere antioxidantă extrem de mare. Betacarotenul este esenţial pentru producerea vitaminei
A pentru enzimele din ficat, care ajută la reproducerea celulelor. Conform analizelor ştiinţifice, goji conţine 4 polizaharide care nu se găsesc în alte alimente, cu un rol important în întărirea sistemului imunitar, în reducerea inflamaţiilor şi prevenirea formării tumorilor. Goji este folosit pentru atenuarea anumitor boli, ca alergii, HIV, depresie, cancer, diabet şi altele.
Un fruct uimitor care le lasă pe toate celelalte în urmă, goji este foarte bogat în antioxidanţi, aminoacizi esenţiali, cantităţi importante de vitamina C, E şi B-complex, acizi graşi omega-6 şi acizi linoleici.
Fructele goji comercializate de noi provin din munţii Himalaya din Tibet. Sunt cultivate organic, atestate prin certificate bio, nu conţin pesticide sau alte chimicale şi sunt culese în perioada cea mai prielnică.
Consumul zilnic recomandat este de cca. 10-30 g, dar se poate consuma oricât fără să apară efecte negative. Fructele de goji se pot consuma ca atare sau sub formă de suc ori ceai.
Dacă în bucãtãria tradiţionalã din China le gãsim în supe sau în preparatele cu peşte, combinaţiile de goji cu iaurt şi cereale sau cu diferite creme şi prăjituri pot fi mai aproape de preferinţele culinare occidentale.
Fructele goji nu sunt doar sănătoase ci şi gustoase, dar de asta vă invităm să vă convingeţichiar dumneavoastră.
Lasă un răspuns