Ne pare rau, cosul de cumparaturi este gol.
Pentru blat:
– 6 ouă;
1 plic de vanilie;
150 g zahăr praf;
150 g nucă prăjită şi măcinată;
35 g făină;
1 praf de copt;
1-2 linguri de zeamă de lămâie.
Pentru cremă:
– 250 g unt; 200 g zahăr praf;
3 plicuri de cafea nes;
2 gălbenuşuri;
75 g nucă prăjită şi măcinată sau tăiată în bucăţi mici.
Pentru glazură:
– ganache de ciocolată şi jumătăţi de nuci.
Preparare:
Se prăjesc nucile în cuptor (10-15 min la 185º) şi se macină. Se lasă câteva întregi pentru decorat. Se separă albuşurile şi se bat cu zahărul praf şi cu cel vanilat. Se încorporează gălbenuşurile, praful de copt stins în zeamă de lămâie şi pe urmă făina puţin câte puţin. La urmă se adaugă nuca măcinată. Se toarnă compoziţia într-o tavă în care s-a pus hârtie vegetală şi se dă la cuptor, 20-30 min la 185º (să treacă testul scobitorii). Se scoate şi se lasă să se răcească.
Se prepară crema:
– Se amestecă untul cu zahărul praf, se adaugă cafeaua şi gălbenuşurile şi pe urmă nucile măcinate sau zdrobite. Se întinde peste blatul rece, se acoperă cu ganache de ciocolată şi se decorează cu jumătăţi de nuci. Se pune la frigider până se întăreşte.
Lasă un răspuns