BUDINCĂ DE PORTOCALE

BUDINCĂ DE PORTOCALE

Ingrediente: 2 portocale, 200 g gem portocale, 100 g unt, 250 g făină, 100 ml smîntână,1 ou, 4 linguri de pesmet, 1 lingură de oţet, esenţă de rom, praf de sare.
Mod de preparare:
Se înmoaie untul la foc mic, apoi se pune peste făină împreună cu un praf de sare, o lingură de oţet şi puţină coajă de lămâie. Se frământă un aluat elastic, adunând mereu aluatul spre mijloc.

Se împarte aluatul în două şi se întinde o foaie subţire ce se pune într-o formă unsă cu o lingură de unt. Într-un vas adânc se face o cremă din trei gălbenuşuri, 100 ml de smântână, gemul de portocale şi portocalele desfăcute felii. Amestecul se parfumează cu lingura de rom. Se toarnă în formă peste foaia din aluatul rămas şi se coace la cuptor timp de 45 de minute.

După ce budinca s-a rumenit uşor, se scoate şi se pudrează cu zahăr farin. Se taie felii după ce s-a răcit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Transport gratuit in Ploiesti
  • Telefon: 0746.216.034
  • Livrare 24/48 h
  • Produse Certificate
Cosul tau de cumparaturi
Subtotal: 0.00lei  (0 produse)
Coșul tău de cumpărături este gol
Start Shopping!
X