Blog (Page 6)

Etichetele inteligente sunt viitorul industriei alimentare

Oamenii de știință au dezvoltat ceea ce ei descriu ca fiind un „senzor portabil, pe hârtie”, care ar putea fi folosit pentru a produce „etichete inteligente” care detectează deteriorarea și contaminarea alimentelor.

„Laboratorul nostru a construit o platformă de detectare versatilă, care încorporează toți reactivii necesari pentru detectarea cu o simplă bucată de hârtie. În același timp, produsul nostru este adaptabil la diferite ținte, inclusiv contaminanții alimentari, antioxidanții și radicalii liberi care constituie indicii ale alterării alimentelor”,

Citeste continuarea
Conservanții alimentari pot afecta controlul apetitului (studii)

Conservanții alimentari folosiți în cerealele pentru micul dejun și fructele de mare pot interfera cu nivelurile hormonale care controlează greutatea și sațietatea, arată rezultatele unui studiu cu privire la factorii favorizanți ai obezității în Europa, relatează Food Navigator.

Cercetările, care apar în „Nature Communications”, se concentrează asupra modului în care doi conservanți alimentari, împreună cu un polimer care se găsește în compoziția vaselor de gătit,

Citeste continuarea
Ce s-a întâmplat cu florile şi fructele la Fukushima

Natura a luat-o razna în Japonia. Internetul este invadat de fotografii care surprind plante şi fructe monstruoase care cresc în localităţi din imediata vecinătate a centralei nucleare de la Fukushima. Zona a fost devastată, în martie 2011, de un puternic cutremur urmat de tsunami, ne informează Adevărul.ro

Fenomenul a produs distrugeri reactoarelor centralei nucleare, generând contaminarea radioactivă a solului. Un cercetător român ne explică până unde pot ajunge mutaţiile provocate de radiaţii.

Citeste continuarea
Articulatii sanatoase cu Ayurmed

Traim cu senzatia ca articulatiile ridica probleme doar la varsta a treia. E adevarat ca mai demult artrita, care literar inseamna inflamatia articulatiei, dar desemneaza de fapt un grup de peste 100 de afectiuni, ridica probleme doar dupa varsta de 50 de ani. Dar acum ea se manifesta de multe ori deja de la 30 sau 40 de ani, peste 22% din populatia Europei suferind astazi de afectiuni ale articulatiilor.

Citeste continuarea
Despre viața în stup

Despre viața în stup

După ce a ieşit din celula ei, albina rămâne în stup ca albină tânără, ca mamoş, adică doică pentru larve, pe care le hrăneşte cu lăptişor de matcă secretat de nişte glande din cap. În primele trei zile hrăneşte toate larvele, apoi lăptişor de matcă, care este hiperestrogenic şi dezvoltă caracterele feminine, primeşte numai regina, iar albinele şi trântorii primesc altfel de hrană care duce la androgenizare, adică la dezvoltarea caracterelor masculine.

Este o <<castrare>>

Citeste continuarea
Cum ne putem da seama că mierea pe care o cumpărăm este de calitate

Cel mai sigur indiciu este greutatea. O sticlă de un litru ar trebui să aibă 1,450 kg miere. Cam asta e densitatea mierii faţă de apă. Apoi este gustul, dar gustul mai poate înşela. Există mieri drese cu zahăr fiert cu plante, din care lipseşte polenul. Urmele de polen din miere sunt un indicator categoric al plantelor din care provine mierea, dar numai specialiştii cu aparatele lor pot depista dacă mierea e falsificată. Apoi, e important de ştiut,

Citeste continuarea
De ce este telina, un aliment complet

“De ce este atât de recomandată ţelina în alimentaţie?”

Prof. Constantin Milică: Atât frunzele, cât şi rădăcinile prezintă o multitudine de proprietăţi terapeutice implicate în dereglări ale aparatului digestiv (gastrite, stomahice, laxative, antimalarice, vermifuge, drenarea ficatului, întărirea stomacului), iar seminţele au virtuţi, carminative şi tonic-aperitive, cu implicaţii în balonări şi aerofagie. Toate organele plantei ar trebui să fie nelipsite din alimentaţia noastră curentă. Componentele chimice din rădăcini şi frunze sunt foarte variate,

Citeste continuarea
Coacăzul fereşte organismul de infecţii

Coacăzul este un arbust originar din Tibet (Asia) şi extins în flora spontană şi cultivată din Europa de aproximativ 400 de ani. A fost plantat, mai întâi, în Olanda, Danemarca, Suedia şi nordul Germaniei, unde creşte spontan prin păduri, mai frecvent în zonele colinare, cu peste 600 mm precipitaţii anuale, având şi o mare rezistenţă la ger.

În stare sălbatică, preferă zonele temperate mai umede şi răcoroase, ferite de vânturi puternice. În jurul anului 1630,

Citeste continuarea
Ce este Smirna

Ce este Smirna

Menţiuni şi semnificaţii biblice

În toate vremurile, în Orient, Smirna a fost foarte preţuită; adusă din Arabia sau Abisinia, ea se vindea sub formă de boabe solide, de culoare uşor gălbuie. În ebraică, denumirea derivă de la cuvântul “a fi amar”. Smirna este într-adevăr o substanţă amară şi răşinoasă, care se scurge din arborele Styrax benzoin. Asupra arborelui care produce smirna s-au purtat foarte multe controvese. Pliniu compara arborele cu Ienupărul, iar Dioscoride cu Salcâmul.

Citeste continuarea
Despre apariţiile Fecioarei Maria

Nu ştiu cât de des mergeţi la biserică! Probabil vă puneţi numeroase întrebări în legătură cu Dumnezeu şi cu religiile care există în lume. Întrebările pot căpăta pe parcursul vieţii răspuns, însă credinţa există sau nu! Aş vrea să cred că orice om are credinţă şi doreşte cât mai mult să se apropie de Dumnezeu. Oricum, în orice religie ar crede, oamenii au un numitor comun: dorinţa de a trăi un miracol, o minune care să arate că Dumnezeu li se adresează.

Citeste continuarea
  • Transport gratuit in Ploiesti
  • Telefon: 0746.216.034
  • Livrare 24/48 h
  • Produse Certificate
Cosul tau de cumparaturi
Subtotal: 0.00lei  (0 produse)
Coșul tău de cumpărături este gol
Start Shopping!
X