Blog (Page 4)

Energie din miez de nucă

Fructele mature recoltate toamna conţin: substanţe grase (52-70%), proteine, glucide solubile (sub 5%), vitamine (A, B1, B2, C, E, PP), acizi graşi nesaturaţi, fibre alimentare şi săruri minerale de Cu, Zn, Mg, K, P, Fe, Ca. Prin valoarea energetică foarte ridicată (636 calorii/100 g miez), nuca este un aliment complet, foarte caloric şi concentrat, deosebit de valoros pentru copii anemici, bătrâni, convalescenţi, diabetici şi persoane nevrotice. S-a calculat că 1 kg nuci echivalează cu 1 kg pâine + 0,5 kg carne + 0,5 kg peşte + 0,5 kg cartofi + 0,5 kg prune uscate + 1 kg pere.

Citeste continuarea
Varza murată un aliment care face minuni

Noi, românii, consumăm varza murată mai mult iarna, de sărbători, pentru sarmale, ca salată lângă o friptură mai grasă sau călită, cu ceva afumătură.

Varza murată este un aliment, dar, şi un medicament minune despre care se spune că în Evul Mediu ar fi salvat mii de vieţi. Despre acest aliment nu s-au scris foarte multe studii, dar se ştie că varza murată este un foarte bun antianemic, diuretic şi revitalizant.

Varza murată este bogată în vitamina C,

Citeste continuarea
Prin rugăciunea inimii se ajunge la bucuria legăturii permanente cu Hristos

Prin rugăciunea inimii se ajunge la bucuria legăturii permanente cu Hristos, sau ajungem la cunoaşterea păcatelor noastre, la plângere?

Când am început eu să zic rugăciunea: “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul”, cel dintâi rezultat pe care l-a avut această lucrare (de fapt, n-aş putea zice o lucrare, o angajare, o metodă… ci a fost vorba de faptul că am ştiut şi am zis), a fost acesta,

Citeste continuarea
Usturoiul acţionează benefic în stările de stres

Odietă echilibrată poate deveni un factor primordial în tratamentul anxietăţii, ştiind că există alimente care reduc stările de stres şi panică, în timp ce alte alimente pot să accentueze aceste stări. Reducerea simptomelor de anxietate se realizează printr-un adaus de fosfor prin alimentaţie. Analizele arată că ţelina conţine mai mult fosfor decât orice altă legumă şi ca atare se recomandă a fi consumată sub formă de salată (rădăcina rasă cu adaus de oţet, ulei şi puţină miere),

Citeste continuarea
Ce se întâmplă dacă facem abuz de carne şi grăsimi

Renunţarea la carne este o recomandare, nu un imperativ.

Este adevărat că – în general – vegetarienii fac boli mai uşoare dar, consumată în cantităţi moderate, carnea poate fi tolerată.

Iată câteva neajunsuri ale consumului de carne:

– animalele sunt crescute în captivitate, fără hrană proaspătă, fără să le vadă soarele şi să respire aer curat, fără să aibă contact cu solul natural.

Citeste continuarea
5 beneficii terapeutice ale seminţelor de dovleac

Dovleacul, un aliment-medicament, cu un gust aromat, bogat în vitaminele E şi C, în săruri în minerale (magneziu, potasiu), glucide şi în antioxidanţi, este sărac în grăsimi şi are un număr redus de calorii. Seminţele sale conţin ulei, protide, lecitină, rezine şi enzime, scad colesterolul, au efect diuretic şi antihelmintic (elimină viermii intestinali).

Fie că provin de la soiul turcesc, fie că provin de la cel românesc, seminţele de dovleac sunt indicate în tratamentul unei game variate de afecţiuni: de la anemie la probleme renale,

Citeste continuarea
Viaţa duhovnicească în lumina Sfintei Liturghii

La Sfânta Liturghie mai spunem: “Să-I mulţumim Domnului”; deci, viaţa duhovnicească întemeiată pe Sfânta Liturghie este o viaţă care aduce mulţumire. În limba greacă, Sfânta Cuminecătură se exprimă prin “Euharistie”, care înseamnă “mulţumire”. Cei care zic “Euharistie” nu se gândesc atât la mulţumire, cât se gândesc la ceea ce reprezintă această mulţumire; deci toată Liturghia este o mulţumire, o aducere de mulţumire pentru ceea ce ne-a oferit Domnul Hristos.

Domnul Hristos ne-a dat posibilitatea să ne unim cu El: El vine în existenţa noastră,

Citeste continuarea
Dicţionar de leacuri – Ovăzul

În tradiţia populară: decoctul seminţelor era un leac obişnuit contra tusei. Contra tusei măgăreşti, se folosea decoctul seminţelor, sau ceaiul din paie şi nuci verzi. Decoctul se mai ţinea în gură contra durerilor de dinţi. Seminţele prăjite se foloseau la oblojeli contra reumatismului. În unele părţi se fierbea într-o căldare şi când se răcoreau se introduceau mâinile sau picioarele şi se ţineau până se răcea.

Compoziţie chimică: hidraţi de carbon,

Citeste continuarea
Dicţionar de leacuri-Păducel

Denumiri populare: căcădară, gherghin, gherghinar, măceş, mălai moale, mălaiul cucului, mălai nesărat, mălăieţ, mărăcin.

Compoziţie chimică: se utilizează frunzele (Folium Crataegi), florile (Flores crataegi) cu frunzele din imediata apropiere(Folium Crataegi cum floribus), fructele (Fructus Crataegi), substanţe de natură flavonică şi proantocianide, colină, acetil colină, trimetilenă, acid crataegic, acid clorogenic, acid cofeic, acid citric, acid tartric, adenină, guanină, derivaţi purinici, acizi triterpenici, hiperozidul, amine, trimetilamină, amilamină,

Citeste continuarea
Infuziile din plante refac ţesuturile lezate de varice

Formarea varicelor, la unul sau la ambele picioare, poate fi cauzată de unele predispoziţii ereditare sau survin la persoane cu profesii care impun statul prelungit în picioare. Remediile naturiste au rolul de a înlătura blocajele existente în circulaţia venoasă a sângelui, diminuând procesele inflamatoare şi edemele la nivelul gambei.

Varicele reprezintă acele dilatări permanente şi neregulate ale unor vase superficiale de sânge, mai ales la picioare, ca urmare a pierderii elasticităţii peretelui venos.

Citeste continuarea
  • Transport gratuit in Ploiesti
  • Telefon: 0746.216.034
  • Livrare 24/48 h
  • Produse Certificate
Cosul tau de cumparaturi
Subtotal: 0.00lei  (0 produse)
Coșul tău de cumpărături este gol
Start Shopping!
X