Blog (Page 8)

Crețișoara, tămăduitoarea femeilor

Creţişoara este o plantă perenă, cunoscută din vremuri foarte îndepărtate pentru proprietăţile sale miraculoase în vindecarea multor boli. Denumirea ştiinţifică este Alchemilla vulgaris, dar are şi multe denumiri populare ca: umbrarul doamnei, umbrarul muntelui, brumărie, creţărel, palaşcă şi pleaşcă. Aceste denumiri sunt date pentru cele 12 subspecii prezente în flora noastră, toate cu virtuţi medicinale.

Proprietăţi terapeutice

Practicile îndelungate, din timpuri străvechi şi până în prezent, au dus la convingerea că preparatele cu creţişoară acţionează asupra întregului organism,

Citeste continuarea
BEREA – o sursă de vitamine şi antioxidanţi

Atunci când este consumată în cantităţi moderate, berea este extrem de benefică pentru sănătate. Acestea sunt concluziile unui nou studiu ale cărui rezultate au fost preluate de cotidianul britanic “Daily Mail”. Berea este o sursă bogată de vitamine, fibre, minerale şi antioxidanţi şi are un conţinut caloric relativ limitat, comparativ cu alte băuturi alcoolice.

“Berea conţine vitamine care te pot ajuta să menţii o dietă sănătoasă şi echilibrată, conţine şi antioxidanţi uşor de absorbit în organism şi o serie de minerale,

Citeste continuarea
Principiile dietei naturiste despre laptele şi produsele obţinute din el

Laptele şi produsele obţinute din el conţin majoritatea substanţelor nutritive necesare organismului, într-o proporţie echilibrată, şi, sunt bine asimilate de către organism. Prin urmare, proteinele din lapte prezintă un înalt nivel de asimilare (96%), grăsimile asigură jumătate din valoarea lor calorică. Din 12 acizi graşi, 11 sunt saturaţi, iar acidul oleic este nesaturat.

Lactoza constituie un glucid specific laptelui, format din glucoză şi galactoză. Prin prezenţa acestei substanţe se pot obţine diferitele produse fermentate ale laptelui,

Citeste continuarea
Remedii naturale pentru bolnavii de ascită

Ţinând seamă de gravitatea bolii, experienţele multiseculare ale diferitelor popoare au constatat că ascita răspunde foarte bine la tratamentele naturale, elaborând numeroase produse eficiente, atât în uz intern, cât şi extern.

Efecte remarcabile se obţin cu infuzii sau decocturi preparate cu plante separate sau cu amestecuri, după anumite formule, în care intră:

– cicoare, cu rol de stimulare a funcţiilor celulelor lezate;
– anghinare şi sulfină,

Citeste continuarea
Cum se consumă și prepară corect cafeaua

Arborele de cafea este permanent verde. Este originar din Etiopia unde creşte şi spontan prin păduri.

Astăzi este cultivat şi în America de Sud şi în Africa – în ţările cu climă caldă. Cafeaua suferă un proces de învechire ca vinul. Unele specii se consumă după trei ani de păstrare, altele după 10-12 ani. Compoziţia bobului crud este: zaharuri, acizi organici, ulei gras, aminoacizi, tanin, minerale, cofeină.

Prăjirea boabelor de cafea face să dispară unele principii şi să apară altele.

Citeste continuarea
CODEX ALIMENTARIUS – standardizarea otrăvirii alimentelor

O modalitate simplă de a surprinde adevăratele intenţii ale tuturor celor ce ne promit că ne vor binele, dictându-ne ce să mâncăm, cum să ne comportăm, ce să credem şi, în ultimă instanţă, ce să gândim, este să verificăm cât de mult corespund propriile declaraţii cu faptele lor. Astfel, atât oficialii care conduc Codex

Alimentarius cât şi cei din Comisia Europeană declară că elaborarea de standarde şi regulamente privitoare la alimente,

Citeste continuarea
Budincă de carne cu varză

Ingrediente:

600-700 gr. carne de tocat, 2 ouă, 2 felii de pâine mai veche, ¼ varză proaspată, 1 ceapă, 3 linguri ulei, sare, piper, verdeaţă.

Preparare:
Se trec prin maşina de tocat: carnea, varza, ceapa şi pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine. Se amestecă apoi cu gălbenuşurile, verdeaţa tocată fin, se potriveşte de sare şi piper, iar la urmă se adaugă albuşurile bătute spumă. Se alege o cratiţă potrivită,

Citeste continuarea
Vizionarea TV , factor determinant în apariţia hiperactivităţii, a irascibilităţii şi a insomniei

După o zi de muncă stresantă şi epuizantă, odată ajunşi acasă, unul dintre puţinele lucruri pentru care mai găsim forţă şi oarecum plăcere să le îndeplinim este să deschidem televizorul. Încercăm astfel să ne deconectăm de grijile zilei, să ne relaxăm şi să uităm de toate, să ne distrăm puţin fără să trebuiască să mai depunem efort sau să ne implicăm în ceva anume.

Întrebarea care se poate pune este: ce caracterizează această relaxare din faţa televizorului şi care este efectul ei în contextul vieţii noastre cotidiene şi a sănătăţii noastre psihice?

Citeste continuarea
Plante pentru viață bio-Teiul

Teiul este un arbore ale cărui flori sunt utilizate cu succes în medicina naturistă. În trecut teiul a avut mai multe întrebuinţări populare: ceai de tei (tuse, astm, bronşită, afecţiuni pulmonare), băi cu ramuri de tei (reumatism), apa în care s-a pus cărbune de tei pisat (femeile care au mari pierderi de sânge). În zilele noastre întrebuinţările terapeutice ale teiului s-au diversificat.

Astfel teiul se recomandă în tratarea tusei, afecţiunilor rinichilor,

Citeste continuarea
Propolisul, un „medicament“ eficient în tratarea rinitelor

Rinita este o afecţiune inflamatorie a mucoasei nazale, provocată de factori virotici, microbieni sau alergici. Aceasta debutează prin strănuturi repetate şi scurgeri din nas, cu secreţii apoase sau sero-mucoase, treptat muco-purulente, cu senzaţii neplăcute de înfundări ale nasului şi usturimi în fosele nazale. Un rol favorizant în declanşarea bolii îl au frigul, umezeala şi pulberile.

Dacă este tratată la timp, boala se vindecă în 4-7 zile

Dar netratată se complică în rinită cronică,

Citeste continuarea
  • Transport gratuit in Ploiesti
  • Telefon: 0746.216.034
  • Livrare 24/48 h
  • Produse Certificate
Cosul tau de cumparaturi
Subtotal: 0.00lei  (0 produse)
Coșul tău de cumpărături este gol
Start Shopping!
X