Blog (Page 2)

Abecedarul proteinelor – funcționalitate și surse de obținere a acestora proteinelor

Proteinele, datorită multitudinii de funcționalități cum ar fi solubilitatea, vâscozitatea, legarea la apă, emulsionarea, gelificarea, coeziunea, spumarea și elasticitatea, au un impact specific asupra sistemelor alimentare.

Acestea sunt folosite în industria cărnii și a peștelui, supe și sosuri, dressing-uri, topping-uri, produse de panificație, băuturi și multe alte formulări alimentare.

Proteinele intră în componenţa tuturor celulelor vii îndeplinind numeroase roluri, multe dintre ele fundamentale, aşa cum sunt cele energetice, structurale şi plastice.

Citeste continuarea
Care ulei pentru prăjire păstrează cei mai mulți nutrienți și produce cantitatea cea mai mică de acrilamidă?

Producătorii preferă uleiurile vegetale mono-nesaturate pentru prăjirea cartofilor – dar care dintre ele sunt cele mai bune la conservarea nutrienților din cartofi și la menținerea la minimum a nivelului acrilamidei?

Potrivit Food Navigator, dacă uleiul folosit la prăjire de producători este „proaspăt” sau a fost reutilizat și reîncălzit, nu influențează numai calitățile uleiului însuși, ci și substanțele nutritive care se păstrează în cartofii prăjiți, ne arată rezultatele unui nou studiu realizat de un grup de oameni de știință portughezi și spanioli,

Citeste continuarea
Un super fructul din Tibet – Goji

Datorită conţinutului foarte ridicat de vitamine, minerale şi alte substanţe vitale GOJI menţine şi întăreşte sistemul imunitar, creşte nivelul de energie al organismului, ajută la menţinerea sănătăţii şi prevenirea bolilor.

Denumit şi fructul longevităţii,este o adevărată comoară a anaturii. În regiunile din Hymalaya şi Tibet, unde GOJI creşte şi se cultivă de peste 2500 de ani, nu este neobişnuit ca un om să trăiască peste 100 de anifără probleme de sănătate şi să aibă o viaţă împlinită.

Citeste continuarea
Tratamente naturale pentru boli virale ale copilăriei

Bolile virale ale copilăriei sunt: varicela, pojarul, oreionul, rubeola. Acestea prezintă diferite simptome, însă tratarea lor acasă este aceeaşi pentru toate. Primul lucru care trebuie făcut în momentul în care suspectaţi posibilitatea existenţei acestei boli la copilul dumneavoastră este să apelaţi la un medic pentru a vă asigura că nu ea e vorba de altceva mai grav şi pentru a preveni apariţia complicaţiilor. Cum distingem aceste boli, unele asemănătoare ca şi simptome?

Varicela sau vărsatul de vânt este o boală răspândită la majoritatea copiilor nevaccinaţi.

Citeste continuarea
Ghiveci de crap

Ghiveci de crap

Ingrediente:

– un crap de un kilogram;

– trei linguri de untdelemn;

– o ceapă;

– un morcov;

– un pătrunjel;

– o ţelină;

– două linguri de bulion sau patru roşii;

– 150 de grame de mazăre;

– 150 de grame de fasole verde;

– şase boabe de piper;

– sare.

Mod de preparare:

Peştele se curăţă,

Citeste continuarea
Energie din miez de nucă

Fructele mature recoltate toamna conţin: substanţe grase (52-70%), proteine, glucide solubile (sub 5%), vitamine (A, B1, B2, C, E, PP), acizi graşi nesaturaţi, fibre alimentare şi săruri minerale de Cu, Zn, Mg, K, P, Fe, Ca. Prin valoarea energetică foarte ridicată (636 calorii/100 g miez), nuca este un aliment complet, foarte caloric şi concentrat, deosebit de valoros pentru copii anemici, bătrâni, convalescenţi, diabetici şi persoane nevrotice. S-a calculat că 1 kg nuci echivalează cu 1 kg pâine + 0,5 kg carne + 0,5 kg peşte + 0,5 kg cartofi + 0,5 kg prune uscate + 1 kg pere.

Citeste continuarea
Varza murată un aliment care face minuni

Noi, românii, consumăm varza murată mai mult iarna, de sărbători, pentru sarmale, ca salată lângă o friptură mai grasă sau călită, cu ceva afumătură.

Varza murată este un aliment, dar, şi un medicament minune despre care se spune că în Evul Mediu ar fi salvat mii de vieţi. Despre acest aliment nu s-au scris foarte multe studii, dar se ştie că varza murată este un foarte bun antianemic, diuretic şi revitalizant.

Varza murată este bogată în vitamina C,

Citeste continuarea
Prin rugăciunea inimii se ajunge la bucuria legăturii permanente cu Hristos

Prin rugăciunea inimii se ajunge la bucuria legăturii permanente cu Hristos, sau ajungem la cunoaşterea păcatelor noastre, la plângere?

Când am început eu să zic rugăciunea: “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul”, cel dintâi rezultat pe care l-a avut această lucrare (de fapt, n-aş putea zice o lucrare, o angajare, o metodă… ci a fost vorba de faptul că am ştiut şi am zis), a fost acesta,

Citeste continuarea
Usturoiul acţionează benefic în stările de stres

Odietă echilibrată poate deveni un factor primordial în tratamentul anxietăţii, ştiind că există alimente care reduc stările de stres şi panică, în timp ce alte alimente pot să accentueze aceste stări. Reducerea simptomelor de anxietate se realizează printr-un adaus de fosfor prin alimentaţie. Analizele arată că ţelina conţine mai mult fosfor decât orice altă legumă şi ca atare se recomandă a fi consumată sub formă de salată (rădăcina rasă cu adaus de oţet, ulei şi puţină miere),

Citeste continuarea
Ce se întâmplă dacă facem abuz de carne şi grăsimi

Renunţarea la carne este o recomandare, nu un imperativ.

Este adevărat că – în general – vegetarienii fac boli mai uşoare dar, consumată în cantităţi moderate, carnea poate fi tolerată.

Iată câteva neajunsuri ale consumului de carne:

– animalele sunt crescute în captivitate, fără hrană proaspătă, fără să le vadă soarele şi să respire aer curat, fără să aibă contact cu solul natural.

Citeste continuarea
  • Transport gratuit in Ploiesti
  • Telefon: 0746.216.034
  • Livrare 24/48 h
  • Produse Certificate
Cosul tau de cumparaturi
Subtotal: 0.00lei  (0 produse)
Coșul tău de cumpărături este gol
Start Shopping!
X