Ne pare rau, cosul de cumparaturi este gol.
Conservanții alimentari folosiți în cerealele pentru micul dejun și fructele de mare pot interfera cu nivelurile hormonale care controlează greutatea și sațietatea, arată rezultatele unui studiu cu privire la factorii favorizanți ai obezității în Europa, relatează Food Navigator.
Cercetările, care apar în „Nature Communications”, se concentrează asupra modului în care doi conservanți alimentari, împreună cu un polimer care se găsește în compoziția vaselor de gătit, perturbă un trio de hormoni care joacă un rol important în controlul apetitului. Sistemul inovator de testare a celulelor stem folosit, de asemenea, demonstrează modul în care un sistem hormonal perturbat ar putea afecta o mamă gravidă și fetusul ei – proces observat însă numai în studiile pe animale.
Acesta este un studiu de referință care îmbunătățește în mod substanțial înțelegerea modului în care perturbatorii endocrini pot deteriora sistemele hormonale umane și pot contribui la răspândirea obezității, a spus dr. Clive Svendsen, director al Institutului de Medicină Regenerativă la Cedars-Sinai Medical Center. Se crede că perturbatorii endocrini (Endocrine disrupting chemicals – EDC), cum ar fi organotinele, perfluorochimicele și aditivii alimentari, contribuie la „epidemia” de obezitate.
Tributyltinul (TBT) este cunoscut a se bioacumula în fructele de mare și constituie cel mai mare risc de expunere la oameni. Butilhidroxitoluenul (BHT), un aditiv alimentar obișnuit și un ingredient în produsele cosmetice de îngrijire personală, pesticide, plastic și cauciuc, este, de asemenea, utilizat ca antioxidant în produssele din cereale pentru micul dejun, frecvent consumate.
Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) aviza în 2012, BHT sau E321 ca fiind sigur pentru consumul uman la un nivel acceptabil de admisie zilnică (ADI) de 0,25 miligrame / kilogram / greutate corporală pe zi (mg / kg corp / zi), nivel revizuit de la un ADI de 0,05 mg / kg corp / zi.
Lasă un răspuns