Ce se întâmplă dacă facem abuz de carne şi grăsimi

Ce se întâmplă dacă facem abuz de carne şi grăsimi

Renunţarea la carne este o recomandare, nu un imperativ.

Este adevărat că – în general – vegetarienii fac boli mai uşoare dar, consumată în cantităţi moderate, carnea poate fi tolerată.

Iată câteva neajunsuri ale consumului de carne:

– animalele sunt crescute în captivitate, fără hrană proaspătă, fără să le vadă soarele şi să respire aer curat, fără să aibă contact cu solul natural.

– hrana lor conţine hormoni, antibiotice, sedative şi uneori reziduuri din trupurile animalelor moarte (ale aceleaşi specii).

– sacrificarea animalelor nu se face întotdeauna prin exsanguinare totală aşa cum se recomandă. Astfel sângele rămâne în trupul animalului şi se încarcă de toxinele eliberate în timpul morţii.

– conservarea cărnii nu se mai face prin procedurile tradiţionale (sare, uscare, afumare cu fum rece).

Congelarea prelungită şi conservanţii chimici sunt metode dăunătoare sănătăţii.

– preparatele de carne (salamuri, şuncă, cremwurşti) conţin cantităţi mari de aditivi (nitraţi, coloranţi, hidrolizat de proteine, etc.)

– carnea se digeră mai greu decât alte alimente; pentru digestia ei se consumă o cantitate importantă de calorii, enzime, vitamine, oligoelemente.

– reziduurile metabolice ale cărnii şi produselor din carne se eliberează în cantitate mare şi încarcă emonctoriile.

– marii consumatori de carne (zilnic 1-3 mese) sau preparate din carne sunt afectaţi mai des de următoarele boli: ateroscleroză coronariană şi cerebrală, gută, litiază urică, colon iritabil (colite de putrefacţie), cancer de tub digestiv (stomac, pancreas, ficat, colon).

– adesea consumatorii de carne fac reacţii alergice (urticarie) la aditivii folosiţi.

– hormonii anabolizanţi cu care sunt tratate unele animale (pentru creşterea producţiei de carne sau lapte) – au efecte dezastruoase asupra declanşării şi evoluţiei bolii canceroase şi a dislipidemiei.

– persoanele care consumă carne abuziv au transpiraţia şi respiraţia neplăcut mirositoare datorită produşilor de catabolism; din această cauză folosesc antiperspirante – care la rândul lor sunt toxice (cancerigene).

– consumul abuziv (sau nu) de carne, creşte riscul unor boli infecţioase (microbiene şi parazitare): trichineloză, teniază, fascioloză, botulism, toxiinfecţie alimentară cu stafilococ, etc.

– carnea este un aliment generator de aciditate în tumorile organismului ceea ce predispune la creşterea unor maladii: infecţii recidivante (în special urinare), sindroame inflamatorii cronice (reumatisme diverse), boli de colagen, cancere.

– Biblia şi tradiţia îndelungată a  Bisericii noastre nuanţează problema cărnii astfel:

– permisiune:

“mâncaţi tot ce se vinde în măcelărie” (I Corinteni 10,25).

“… mâncaţi orice vă este pus înainte, fără să întrebaţi nimic pentru conştiinţă” (I Corinteni 10,27).

– interdicţie:

“să se ferească de întinările idolilor… de animale sugrumate şi de sânge” (Fapte 15,20).

“din jertja idolilor, să nu mâncaţi” (I Corinteni 10,28).

– recomandare:

“bine este să nu mănânci carne, nici să bei vin” (Romani 14,21).

 Sursa Revista “Naturalia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Transport gratuit in Ploiesti
  • Telefon: 0746.216.034
  • Livrare 24/48 h
  • Produse Certificate
Cosul tau de cumparaturi
Subtotal: 0.00lei  (0 produse)
Coșul tău de cumpărături este gol
Start Shopping!
X