Beneficiile consumului de căpșuni

Beneficiile consumului de căpșuni

Căpșunile sunt foarte gustoase și au puține calorii. Astfel, cura de căpșuni are rolul de a ne menține sănătoși și, mai mult decât atât, consumul acestora nu îngrașă. Aproximativ 150 de grame de căpșuni conțin doar 50 de calorii.

Prețioasele proprietăți ale căpşunilor

Bogate în vitamine.Acestea au o mulțime de vitamine precum C, E, B1, B2, B6, K, PP, conțjn și acid folic, fier, calciu, magneziu și fibre, care ajută în procesul de digestie. Mai mult, problemele legate de constipație pot fi înlăturate printr-un consum de căpșuni.

Contribuie la arderea grăsimilor.Căpșunile conțin o substanță numită antocianina, responsabilă de stimularea arderii depunerilor de grăsime. În plus, au foarte puține calorii, așa că nu contribuie la acumularea de kilograme.

Îmbunătățesc sănătatea ochilor. Antioxidanții din căpșuni pot ajuta la prevenirea cataractei, o afecțiune care, în stadii evoluate, poate cauza orbire. De asemenea, fiind bogate în vitamina C,

acestea au rolul de a întări corneea și retina ochiului.

Adjuvant în lupta cu cancerul. Sunt bogate în vitamina C, unul dintre antioxidanții care pot contribui la prevenirea cancerului, știut fiind faptul că un sistem imunitar puternic este greu atins de boli. Totodată, căpșunile conțin și alți antioxidanți care îndepărtează rapid radicalii liberi și neutralizează potențialele efecte negative pe care le pot avea asupra celulelor din organism.

Ameliorează inflamaţiile. Antioxidanții și fitochimicalele care există în căpșuni ajută inclusiv la micșorarea sau ameliorarea inflamaţiilor care pot cauza artrită, dar și bolile de inimă.

Potasiu necesar inimii. Altfel spus,căpșunile contribuie la reglementarea circulației sanguine, fiindcă potasiul este un nutrient sănătos necesar inimii. Pe lângă acesta, căpșunile sunt cele mai

sănătoase fructe pe care le poate consumă o persoană atunci când vine vorba de buna funcționare a inimii.

Scad colesterolul. Căpșunile conțin substanțe care luptă împotriva densității scăzute a lipoproteinelor, colesterolul rău din sânge, care formează placa arterială. De aceea, consumul lor previne apariția diabetului zaharat și a afecțiunilor cardiovasculare.

Bune în perioada prenatală. Acidul folic este recomandat femeilor gravide sau celor care își doresc o sarcină, iar căpșunile conțin, conform studiilor de specialitate, 21 mg per porție. Acest tip de vitamină B ajută fătul să-și dezvolte craniul și măduva spinării.

 Ameliorează anemia. Căpșunile sunt recomandate persoanelor care suferă de anemie ușoară. Unul dintre beneficiile consumului de căpșuni este faptul că revitaminizeaza organismul. În plus, au proprietăți nutritive importante, care asigura o alimentație corespunzătoare și pot combate anemia.Totodată, ele lupta împotriva insomniei.

Contribuie la frumusețea tenului. Vitamina C din căpșuni ajută și la producerea colagenului care va îmbunătăți elasticitatea pielii. Astfel, consumul de vitamina C contribuie la reducerea ridurilor și ameliorarea acestora, conferind luminozitate tenului.

Mențin sănătatea oaselor. Căpșunile sunt bogate în potasiu, vitamina K și în magneziu, aliați de nădejde ai oaselor puternice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Transport gratuit in Ploiesti
  • Telefon: 0746.216.034
  • Livrare 24/48 h
  • Produse Certificate
Cosul tau de cumparaturi
Subtotal: 0.00lei  (0 produse)
Coșul tău de cumpărături este gol
Start Shopping!
X