Lămâia – fructul bun la toate

Lămâia – fructul bun la toate

Despre arborele de lămâie se spunea acum 6000 de ani că ascunde puteri secrete ale zeilor mării. În zilele noastre, lămâia este baza multor medicamente folosite în geriatrie, anemii, ulcere, cardiopatii şi chiar cancere în fază incipientă. Mai mult decât atât, este un ingredient excelent în arta culinară şi cel mai important, fructul perfect pentru îmbunătăţirea vieţii noastre din toate punctele de vedere! Află mai jos despre ce este vorba!

Un fruct plin de bogăţii

Un studiu recent al biochimiştilor de la Universitatea din Tolouse a arătat că pulpa fructului de lămâie conţine pe lângă vitamine, metale esenţiale şi aminoacizi, şi eteri care acţionează pozitiv asupra funcţiilor neuro-psihice ale omului. S-a descoperit că lămâia conţine cantităţi infime ale unui derivat carbonilic al GABA (acidul gamma amino butiric). Această substanţă conţinută de lămâi acţionează asupra celulelor nervoase din scoarţa cerebrală, dar şi din hipotalamus şi cerebel. Astfel, mesajele trimise de neuroni sunt mult mai clare, mai exacte. Acest efect se traduce printr-o limpezire a raţiunii.

Adaptabilitatea umană la această metodă depinde de aspectele psihicului fiecăruia dintre noi, aşa că, dacă obişnuieşti să consumi frecvent suc natural de lămâie nu înseamnă că vei fi mereu sociabil, perspicace şi vei găsi soluţii eficiente pentru orice problemă de viaţă, ci doar ca vei îmbunătăţi aceste aspecte ale vieţii tale.

Suc de lămâie = Adio pesimism!

Aceiaşi cercetători ai Universităţii din Tolouse au demonstrat că unii derivaţi vegetali asemănători triptofanului, conţinuţi de lămâie, pot acţiona asupra circuitelor din creier ce ţin de interpretarea negativă a realităţii. Studiile amănunţite de neurochimie şi neurobiofizică arată că, o cantitate mică de triptofan din pulpa de lămâie poate bloca sau debloca unii receptori de serotonină din zona prefrontală a scoarţei cerebrale. Astfel, valurile de emoţii negative codificate electric nu mai sunt receptate. Efectul este o percepţie mai mică a stărilor psihice negative, ceea ce, bineînţeles, permite o dominanţă a bunei dispoziţii.

Mai mult decât atât, eterii din lămâia proaspăt desfăcută măresc metabolizarea hormonilor stresului, aducând o stare de linişte şi chiar o uşoară sedare.

Nici specialiştii americani nu s-au lăsat mai prejos! Ei au descoperit că unii eteri din coaja de lămâie sunt responsabili pentru producţia substanţei numite hipocretină. Această hipocretină poate aduce un somn mult mai plăcut şi mai liniştit şi te poate ajutasă ai numai vise frumoase! Plăcut nu? Mai ales pentru că visele frumoase ajută în mod clar la stabilizarea funcţiilor psihice şi la îndepărtarea eficientă a stărilor de tristeţe.

Ziua… suc de lămâie, noaptea… clipe de neuitat

Consumul zilnic de citrice şi mai ales de suc natural de lămâie îţi poate face surprize plăcute în momentele intime, pentru că acţionează asupra unor zone din creier responsabile în controlul nervos şi endocrin al sexualităţii.

Acest aspect a avut parte de un studiu de 8 ani din partea neurobiologilor Universităţii din Glasgow,
rezultatele fiind oficiale în toamna lui 2007. Astfel, s-a demonstrat o creştere a capacităţii de reacţie la stimuli erotici, atât în rândul femeilor cât şi în cel al bărbaţilor, datorită efectului uşor de vasodilataţie periferică dar şi datorită miraculoşilor eteri.

Se estimează că, printr-o cură cu 50 ml suc de lămâie zilnic, timp de 10 luni, se poate mări cu 45% apariţia excitaţiei sexuale în rândul bărbaţilor. Sfaturi pentru a beneficia pe deplin de efectele lămâii

Dacă vrei să ai parte din plin de efectele mai sus menţionate ale lămâii, trebuie să ai în vedere următoarele mici reguli:

Indiferent de ce calitate sau efect al fructului doreşti să te bucuri, se recomandă să urmezi o cură
de minimum 20 de zile şi maximum 10 luni, în care să consumi 20-50 de ml de suc proaspăt de lămâie
zilnic.

Este de preferat ca dimineaţa să bei o limonadă puţin îndulcită sau dacă poţi, deloc îndulcită, la maximum 15 minute după ce ai luat micul dejun.

După masa de prânz, tot la maximum 15 minute, poţi consuma 3-4 felii de lămâie proaspată, evitând
apoi să consumi alcool sau alte fructe puternic aromate.

Este recomandat să mănânci din coaja proaspătă a unei lămâi bine spălate, cu 20-30 de minute înainte
de cină sau de gustarea de seară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Transport gratuit in Ploiesti
  • Telefon: 0746.216.034
  • Livrare 24/48 h
  • Produse Certificate
Cosul tau de cumparaturi
Subtotal: 0.00lei  (0 produse)
Coșul tău de cumpărături este gol
Start Shopping!
X