Ne pare rau, cosul de cumparaturi este gol.
Mierea de Manuka
Manuka (Leptospermum Scoparium), este un arbore pitic care creşte în regiunile muntoase din Noua Zeelandă şi din sudestul Australiei, fiind mereu verde. În Australia se mai numeşte şi „arbore de ceai” deoarece frunzele sunt folosite şi pentru obţinerea unui ceai aromat.
Arborele atinge în medie 2-3 m înălţime, dar poate ajunge până la aproape 15 m în anumite cazuri. Florile sunt mici, albe sau roz şi seamănă cu unele specii de orhidee.
Mierea de Manuka este produsă de către albinele care culeg nectarul florilor, are un gust foarte parfumat şi o consistenţă groasă. Cea mai fină miere de Manuka este produsă din arborii care cresc în zone sălbatice. Gustul este picant şi puternic, uşor mentolat, care încântă cele mai fine simţuri.
Maorii, indigenii din Noua Zeelandă, sunt extrem de conştienţi de proprietăţile fenomenale ale mierii Manuka. Aceasta are puternice proprietăţi antibacteriene şi este considerată cel mai puternic antibiotic natural (factor specific antibacterian UMF), având un spectru extrem de larg.
Este singura miere din lume care distruge microorganisme foarte rezistente chiar şi la o mare parte din antibioticele oferite de farmacii. Este foarte utilă, atât pentru creşterea imunităţii, dar şi pentru arsuri, răni, înţepături de insecte, diverse boli ale pielii sau ale tubului digestiv.
Nu uitaţi:
Mierea, folosită la temperaturi mai mari de 35°C, îşi perde proprietăţile! Mierea este de un real folos elevilor, mai ales în anotimpul rece, ajutându-i să se concentreze şi să memoreze fără dificultăţi. Mierea este aliatul vostru în caz de orice!
Lasă un răspuns