Alergiile de primăvară

Alergiile de primăvară

Este primăvară! În sfârșit ne bucurăm de vremea mai frumoasă și de zilele mai lungi, însă primăvara multe persoane se plâng că strănută, le curge nasul, au ochii roșii și înlăcrimați sau îsi simt gâtul inflamat. Aceste semne indică prezența unei alergii, adică o reacție inflamatoare anormală sau o sensibilitate acută a organismului față de anumite substanțe numite alergene.

 Care sunt cauzele unei alergii?

Responsabili de producerea alergiilor sunt polenul florilor și praful. Se disting 3 tipuri de alergii sezoniere:

-alergia de primăvară cauzată de polenul pomilor și arbuștilor, debutează la jumătatea lunii martie și se sfârșește în iunie;

-alergia de vară cauzată de polenul graminatelor (gazon, fân, secară, porumb);

-alergia de la sfârșitul verii cauzată de polenul erbaceelor.

Cum se manifestă alergiile?

Semnele alergiei pot fi ochii iritați și înlăcrimați, strănuturi, congestia și curgerile nazale și gâtul inflamat. Congestia mucoaselor respiratorii superioare favorizează infecțiile locale, ceea ce poate produce sinuzite purulente, rinite sau bronșite. Pentru pacienții predispuși, această alergie sezonieră se termină deseori prin crize acute de astm. În general, afecțiunea debutează în copilărie sau la începutul vârstei adulte și poate dispărea o dată cu îmbătrânirea. Studiile au arătat că există și o predispoziție genetică ereditară, astfel că o persoană care are unul dintre părinți cu o boală alergică prezintă riscuri mari de a dezvolta o asemenea afecțiune.

La contactul cu un alergen, organismul unei persoane alergice produce o mare cantitate de anticorpi (proteine care apară organismul împotriva bolii), care se fixează pe anumite celule din țesut și din sânge și eliberează puternici agenți chimici care, circulând prin organism, declanșează simptomele alergiei.

Cum putem trata alergiile?

În primul rând, pentru a reduce pe cât posibil apariția alergiilor trebuie să identificăm factorul responsabil de producerea alergiei   și să evităm contactul cu acesta. Evitați fumatul și orice alte lucruri agresive față de căile respiratorii: praful,acarienii sau părul de animale. Dacă este vorba despre acarieni trebuie să aveți grijă să curățați mochetele și perdelele, să utilizați lenjerii specifice, să evitați pluşurile și să aerisiți locuința. În privința pisicilor, câinilor sau hamsterilor cel mai bun lucru este separarea de acestea. Cel mai dificil este de evitat polenul. Este de recomandat  să nu mai mergeți la țară și să preferați țărmul mării. Următorul pas este începerea tratamentului. Medicul vă poate recomanda o serie de medicamente numite antihistaminice care blochează receptorii histaminei, o substanță produsă de corp în caz de alergie sau vă poate face un tratament de desensibilizare la alergenul la care sunteți sensibili.

 

Tratamente care pot ajuta la vindecarea alergiei și a manifestărilor acesteia

  • Strănutul este una din cele mai întâlnite manifestări dacă suferiți de o alergie. Acesta poate fi tratat cu ajutorul medicinei naturiste, specialiștii în terapiile ce utilizează plantele recomandând ceaiurile fierbinți din trifoi roșu sau urzică datorită capacității lor de a alina simptomele alergiei, ușurând respirația și reducând inflamațiile.
  • Usturoiul, datorită proprietăților lui antibacteriene, este benefic în vindecarea curgerii cronice a nasului.
  • Congestia și inflamarea pielii sunt alte probleme întâlnite la alergici. Pentru acestea se recomandă ceaiurile de cimbru și eucalipt. Este important ca înaintea folosirii acestor plante să vă testați să vedeți dacă nu sunteți alergic la aceste plante.
  • Dieta poate fi și ea un aspect important pentru persoanele alergice. Încercați să eliminați produsele lactate, alimentele bogate în aditivi sau alte mâncăruri care vi se pare că vă fac rău. Consumați doze mari de vitamina C (din citrice etc.), datorită proprietăților ei antihistaminice.
  • Un tratament eficient al tuturor afecțiunilor legate de sinusuri, inclusiv alergie, se obține cu ajutorul unui extract derivat din scoarță stejarului alb (Quercus alba). Acesta are rolul de a stabiliza membranele celulelor care eliberează histaminele, care sunt cele responsabile de reacțiile alergice.
  • Gălbenelele stimulează sistemul imunitar și refacerea țesuturilor, ajutând astfel la tratare în caz de alergie.
  • -ineralele sunt foarte importante pentru suferinzii de alergii, dintre acestea calciul și magneziul fiind elementele nutritive de baza pentru alergici. Ele ajută la relaxarea sistemul nervos și luptă împotriva stresului cauzat în corp de reacțiile alergice.
  • Sulful ajută de asemenea în tratamentul contra alergiilor, în special în cele cauzate de praf, păr de animale și în cele provocate de alimente și medicamente.
  • Zincul este un antioxidant și crește imunitatea, refăcând celulele sistemului imunitar.
  • Vitaminele sunt și ele importante în tratamentul alergiilor. Vitamina E ușurează problemele respiratorii și crește abilitatea sistemul imunitar de a lupta contra infecțiilor. Alături de seleniu, vitamina E va proteja corpul de radicalii liberi. Vitamina A, alături de zinc, este cheia sănătății sistemului imunitar. Beta-carotenul este folosit de corp pentru producerea vitaminei A și ajută la alinarea iritarii membranelor de pe traiectul nazal.  Vitamina B joacă un rol important în funcționarea corectă a glandelor suprarenale și ajută corpul la producerea naturală a cortizonului care neutralizează factorii alergici, reducând efectele neplăcute ale alergiei. Astfel, corectând modul de funcționare a glandelor suprarenale se reduce și reactivitatea alergică.
  • Homeopatia vă poate ajută și ea în funcție de simptomele specifice de care suferiți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Transport gratuit in Ploiesti
  • Telefon: 0746.216.034
  • Livrare 24/48 h
  • Produse Certificate
Cosul tau de cumparaturi
Subtotal: 1,559.60lei  (72 produse)
Merisor Rapunzel
5 x 20.00lei
Tablete ecologice pentru masina de spalat vase Sodasan
1 x 40.00lei
Samburi dulci de Caise Rapunzel
5 x 28.50lei
Solutie ecologica pt. clatire vase Sonett
2 x 20.00lei
Tablete ecologice pt. masina de spalat vase Sonett
2 x 31.00lei
Detergent ecologic pt. spalat vase - galbenele, Sonett
1 x 12.50lei
Detergent lichid ecologic pentru vase sensitiv Sodasan
2 x 17.00lei
Detergent ecologic lichid pt. rufe albe si colorate cu lavanda Sonett
2 x 54.00lei
Caju prajit si sarat Rapunzel
1 x 16.60lei
Pasta de arahide fina VEGAN Rapunzel
2 x 14.50lei
Crema Samba alune&ciocolata Rapunzel
2 x 26.00lei
Pasta de arahide Crocanta cu sare VEGAN Rapunzel
1 x 14.50lei
Betigase de Migdale Rapunzel
5 x 18.00lei
Gel pentru scos pete Ecover
1 x 20.00lei
Detergent ecologic praf pt. rufe Sonett
1 x 47.00lei
Crema Tofu Ecologica Fito-Fitt
2 x 5.50lei
Detergent lichid ecologic pentru vase cu portocale Sodasan
1 x 17.00lei
Inalbitor rufe ecover
2 x 13.50lei
Crema Samba dark VEGAN Rapunzel
1 x 26.00lei
Crema de Migdale VEGAN Rapunzel
2 x 29.00lei
Crema de nuca nougat Tiger Rapunzel
5 x 19.00lei
Smochine soft Rapunzel
3 x 23.00lei
Detergent lichid pentru vase cu aloe vera ecover
1 x 13.50lei
Balsam pentru rufe flori de campie Ecover
3 x 17.00lei
Detergent lichid pentru lana si rufe delicate Ecover
1 x 27.00lei
Sampon si gel de dus Neutral pentru copii Lavera
1 x 21.00lei
Detergent lichid pentru vase cu rodie si lime Ecover
1 x 13.50lei
Solutie pentru curatat baia cu pulverizator Ecover
1 x 25.00lei
Crema alune VEGAN Rapunzel
5 x 29.00lei
Curmale fara samburi Delegt Nour Rapunzel
4 x 14.50lei
Crema de alune Nougat Rapunzel
2 x 23.00lei
Sare regeneranta ecologica pt. masina de spalat vase Sonett
1 x 14.00lei
Arahide prajite si sarate Rapunzel
3 x 11.50lei
Subtotal: 1,559.60lei
Vezi coșCheckout
X